Schijn bedriegt

Al twee maanden hangt deze avocadopit in het water, wat ik om de dag ververs. Met resultaat! Het plantje ziet er goed uit. De stam groeit stevig, de bladeren vermeerderen zich. Maar schijn bedriegt.. Wanneer je goed kijkt, zie je dat de plant zich niet in de juiste omgeving bevindt. Het glas is te klein, de wortels hebben te weinig ruimte. De voeding is niet gevarieerd genoeg.
Hoe zou de plant eruit hebben gezien als de omstandigheden juist waren? Als ik rekening had gehouden met de hele plant? Als hij zich niet had hoeven aanpassen aan de omgeving die ik heb gecreëerd?

De kinderen die ik begeleid lijken ook goed te functioneren, terwijl de omgeving eigenlijk niet passend is. Het kind past zich aan en komt daardoor niet tot de prestaties die hij in potentie in zich heeft. Dit zorgt uiteindelijk vaak voor problemen. Ken jij een kind wat zich altijd aanpast? Een kind dat hulp kan gebruiken bij voelen wat voor hem prettig of belangrijk is? Neem dan contact met mij op: 06-23448412 of info@metjente.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.