Anders zijn

Anders zijn. Anders durven zijn. Anders willen zijn. Jezelf zijn. Is dat anders? Of is dat juist hetzelfde? Erbij horen.
Erbij willen horen. Erbij proberen te horen. Is dat raar? Of zit de wereld zo in elkaar? Passen wij ons allemaal aan om niet buiten de boot te vallen? Moet je daar hard je best voor doen? Moet je jezelf veranderen om te lijken op de rest? Hoe ver gaan we hierin?

Jarenlang paste ik mij aan aan de wereld om mij heen, bang om er niet bij te horen. En af en toe doe ik dat nog. Dat heeft veel invloed gehad op mijn zelfvertrouwen, het uiten van emoties, het geloof in mijzelf. Tegenwoordig durf ik steeds vaker trots te zijn op mijn anders-zijn. Ik mag zijn wie ik ben. En dat gun ik de kinderen die ik begeleid ook. Wees de rode tulp in het gele veld, het rondje tussen de vierkantjes, de vis tussen de haaien, de luipaard tussen de leeuwen! Ken je een kind wat daar hulp bij kan gebruiken? Stuur me een berichtje! 06-23448412, info@metjente.nl of via social media.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.