Kritische instelling

“Mijn moeder doet dat anders!”, “Je hebt het niet goed gedaan.”, “Waarom?”, “Ik hoef niet naar jou te luisteren, je bent mijn vader niet.”.. Een piepkleine greep uit de mogelijke vragen of opmerkingen van een kind met een kritische instelling. Deze kinderen worden door hun omgeving vaak gezien als betweter, eigenwijs, irritant.. Waar ze naar op zoek zijn is oprechtheid, eerlijkheid, duidelijkheid, authenticiteit. Ze willen weten hoe iets in elkaar zit, waarom je bepaalde grenzen stelt en wie jij bent. Ze willen serieus genomen worden en hebben regelmatig gelijk😉 Naast dat deze kinderen kritisch zijn op hun omgeving, zijn ze dat ook voor zichzelf. Ze vinden iets niet snel goed genoeg.

Herken je dit? Komt je kind deze situaties wel eens tegen? Hoe ga je om met die kritische instelling en wat heeft hij of zij nodig? Voor ondersteuning (omgeving Rotterdam) of meer informatie kun je contact met mij opnemen via 06-23448412 of info@metjente.nl. Ik plan graag een gratis sessie in, om te zien wat ik voor jullie kan betekenen.

Poster: Lilian van der Poel (XL-leren en ukIQ)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.