Binnenstebuiten

De film ‘Binnenstebuiten’ geeft vrij goed weer hoe het er in mijn hoofd aan toe gaat. Niet perse de inhoud, wel de constante stroom aan prikkels, reacties, gedachten en acties die daaruit voortkomen. Ik heb het nodig om te praten, om op die manier dingen te verwerken. Tenminste, dat denk ik. Maar wat ik vaak nog veel harder nodig heb, is UIT mijn hoofd zijn.

Met wat oefening, lukt dat best aardig. Momenten waarop dat bijna vanzelf gaat: als ik in de tuin bezig ben, als ik tussen dieren ben, wandel in de natuur of terwijl ik knutsel (één van mijn favoriete bezigheden!). Bij een ontspanningsoefening, yoga of mediteren heb ik vaak nog wat ondersteuning nodig. Oefening baart kunst, zeggen ze. Het lukt me steeds wat gemakkelijker en sneller om ‘in mijn lijf’ en ‘uit mijn hoofd’ te zijn.

Is dit herkenbaar? Is het bij jouw kind ook altijd zo druk in zijn hoofd? Hoe lekker zou het voor hem zijn als hij zijn ‘denken’ even uit zou kunnen schakelen en alleen maar hoeft te zijn? Hoe fijn is het om met je kind te kunnen praten, zonder woorden te hoeven gebruiken? Om er op die manier achter te komen wat hem dwars zit, hoe zijn dag geweest is, wat voor emoties er spelen?

Vraag mijn gratis e-book aan voor 5 tips om met je kind te ‘praten’ over emoties. Zodat je ook met weinig (of zelfs zonder) woorden de gevoelens van je kind serieus kunt nemen. Je kunt het e-book aanvragen via deze link of door me een berichtje te sturen met daarin je emailadres! Naast het e-book krijg je dan ook regelmatig tips waarmee je je kind nog meer kunt ondersteunen.

#hb #hoogbegaafd #gifted #coaching #begeleiding #kindercoach #wordenwiejebent #jezelfmogenzijn #persoonlijkegroei #vooruitgang #peers #gevoeligheid #zijnsluik

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.