Het lelijke eendje

Ken je het sprookje van het lelijke eendje? Het lelijke eendje was anders dan zijn broertjes en zusjes. Door alle eendjes waartussen hij opgroeide werd hij gezien als lelijk. Grauw, grijs, niet passend. Hij “viel buiten de boot”. Hij paste niet bij zijn omgeving en zijn omgeving paste niet bij hem. Zijn hele leven voelde hij zich anders, onbegrepen, lelijk…

Tot hij erachter kwam dat hij geen eendje was, maar een zwaan. Hij paste niet in de omgeving, omdat het niet de juiste omgeving was. Hij voelde zich anders, omdat hij anders wás. Niet beter, niet slechter, maar anders. Je zelfbeeld wordt gevormd aan de hand van je omgeving.

Dit is wat ik kinderen mee wil geven. Wat ik ouders mee wil geven. Soms heb je een andere groep nodig om jezelf te ontdekken, jezelf te kunnen zijn, een groep die op een andere manier bij je past. Een groep die voelt als thuiskomen.

Graag bied ik kinderen deze mogelijkheid. (vermoedelijk) Hoogbegaafde kinderen bij deDNKRS, in Voorburg. Peuters met een ontwikkelingsvoorsprong komen bij elkaar bij ukIQ, in de omgeving van Rotterdam. De kinderen ontmoeten bij beide groepen hun peers, een wezenlijk onderdeel van de ontwikkeling van het zelfbeeld. Daar zijn ze met ontwikkelingsgelijken, horen ze erbij en passen ze precies in het bootje.

Er zijn veel van dit soort initiatieven. Ik gun het deze kinderen om meer peers om zich heen te hebben. Om hun zelfbeeld goed te ontwikkelen. Ik denk graag met je mee bij het zoeken naar een geschikte plek voor je kind. Je kunt me een berichtje sturen (info@metjente.nl of 06-23448412).

#hb #hoogbegaafd #gifted #coaching #begeleiding #kindercoach #wordenwiejebent #jezelfmogenzijn #persoonlijkegroei #vooruitgang #peers #gevoeligheid #zijnsluik #peergroep #ukIQ #deDNKRS #lelijkeendje #zwaan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.