Frustratie

Na één keer proberen opgeven, omdat je concludeert dat je het niet kunt. Bang zijn om fouten te maken en daarom bepaalde taken vermijden. Alleen maar dingen willen doen die je al kunt.

Veel van de kinderen die ik begeleid worstelen met dingen die ze niet kunnen. Terwijl dit vaak vooral ligt aan het niet (vaak genoeg) geoefend hebben. Deze kinderen zijn zó gewend om iets direct onder de knie te hebben, dat de frustratie hoog oploopt wanneer ze iets tegenkomen waarbij dat niet het geval is.

Een manier waarop je je kind kunt ondersteunen is door gebruik te maken van het woord NOG. “Je kunt iets NOG niet.” “Je weet NOG niet hoe dat werkt.” Daarmee geef je aan dat je kunt leren. Dat je oefening nodig hebt om een bepaalde vaardigheid onder de knie te krijgen.

Herkenbaar? Meer weten? Vraag het e-book aan of boek een gratis sessie via www.metjente.nl of bel me op 06-23448412!

#Schiedam #010 #hb #hoogbegaafd #gifted #coaching #begeleiding #kindercoach #wordenwiejebent #jezelfmogenzijn #persoonlijkegroei #vooruitgang #peers #gevoeligheid #zijnsluik #mindset #NOG #e-book #leren #growth

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.