De natuur in

Jezelf zijn. Tot rust komen. Aarden. Uit je hoofd. In je lijf. Voelen dat je er bent. Gewoon ‘zijn’.

Een middag in de natuur brengt mij zoveel. Ik hoor, zie, ruik, voel, ontdek van alles. Ik leer nieuwe dingen, ik verwonder me over de rust en de mooie omgeving. Mijn grootste droom is om ooit een huisje in het bos te hebben. Om zo, vanaf mijn voordeur, het bos in te kunnen lopen. 

Met Ragnild van Natuurlijkerwijs ging ik vorige week de natuur in. Zij gaat maandelijks met (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen op pad. Banjeren, klauteren, ontdekken, kletsen. We zochten stenen, bekeken planten en dieren, vingen een kikker en begroeven af en toe een dood insect. 

Ik zag de kinderen steeds meer tot rust komen. Ze waren onder ontwikkelingsgelijken. In dat bos konden ze zichzelf zijn. Ik voelde het ook bij mezelf. Er ontstond ruimte, rust in mijn hoofd en een bewustzijn voor dat wat om mij heen was. 

Dit gun ik alle (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen. Laat dat denken maar eens los. Je mag ‘zijn’. Ook ik ga met kinderen de natuur in (omgeving Schiedam). Geïnspireerd door Ragnild (Natuurlijkerwijs) en Katja (NatuurlijkBegaafd). Houd www.metjente.nl in de gaten voor meer informatie! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.