Practice what you preach

‘Practice what you preach’..
Ik heb een fixed mindset. Of nouja, dat had ik. Inmiddels begint er wat te groeien. Waar ik eerder na één keer proberen dacht dat ik iets niet kon, probeer ik het inmidels toch zeker 2 of 3 keer voor ik opgeef;) Ik wéét dat oefening kunst baart. En toch, toch voel ik mijn schouders wat zakken, hoor ik mezelf zuchten, ben ik op zoek naar een uitweg op het moment dat iets niet meteen lukt. Zodat ik het niet nog een keer hoef te proberen.

‘Practice what you preach’..
Dus ik ben begonnen met voetballen. Iets wat ik dus écht níet kan. Ik struikel over ballen, schop scheef, maak 6 keer achter elkaar dezelfde fout. Mopper, grom en zucht een eind raak. Mijn motorische skills zijn nou eenmaal wat minder sterk ontwikkeld dan sommige andere vaardigheden. Ik krijg les van een heel geduldige en lieve meester. Hij legt het uit, doet het voor. En we lachen als het niet lukt. NOG niet. Want ondanks dat het nog niet gaat zoals ik wil, ik niet houd van oefenen en mijn ontwikkeling veel te langzaam gaat naar mijn zin, heb ik nu alweer zin in volgende week.

‘Practice what you preach’..
Kinderen luisteren niet naar woorden. Ze kijken naar daden. Laten we stoppen kinderen te vertellen dat het ok is om te oefenen, iets niet in één keer te kunnen. Laat het ze zien. Laat het ze ervaren. Laat je kind jou iets leren, wat hij wel kan en jij niet. Wees bewust van wat er bij jou gebeurt. En als dat lukt: deel het met je kind. Daar zullen jullie allebei veel van leren!

#mindset #growth #fixed #practicewhatyoupreach #doenwatjezegt #watjezegtbenjezelf #ervaren #voetbal #coaching #hb #hoogbegaafd #gifted #coaching #begeleiding #kindercoach #wordenwiejebent #jezelfmogenzijn #persoonlijkegroei #vooruitgang #peers #gevoeligheid #zijnsluik #Schiedam #010 #Voorburg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.