Bijtanken in de natuur

Stilstaan in plaats van hollen. Voelen in plaats van denken. Zijn in plaats van doen.

Regelmatig beland ik nog in mijn valkuilen. Ik weet dat ze er zijn, maar heb ze nog niet allemaal gevonden. Ik weet niet precies hoe ze eruit zien. Ik weet niet wanneer en hoe ik erin beland.

Ik merk gelukkig steeds sneller op wanneer ik in een valkuil beland ben. En weet beter wat ik moet doen om daar weer uit te komen. Tijd voor mezelf nemen. Praten met anderen, mijn gevoelens en gedachten delen. Niksen. Buiten zijn. Op sokken of blote voeten lopen. Naar het strand gaan, of naar het bos.

Zodat mijn emoties ruimte krijgen. Zodat creativiteit kan stromen. Zodat ik tot rust kan komen.

Kwestie van ervaring, van oefenen. Uitproberen. Alleen, maar ook samen met anderen. Liefst met mensen die op dezelfde manier denken als ik. Dezelfde uitdagingen kennen.

Heeft je kind hier ook behoefte aan? Bijtanken in de natuur, samen met andere kinderen die op zijn manier denken, doen en voelen? Ontwikkelingsgelijken, waar je je niet anders voor hoeft te doen dan je bent?

Meld hem dan aan voor ‘de natuur in met Jente’ op zondag 28 juli. We gaan tussen 12.00 en 14.00 op pad in de Broekpolder! Meer info vind je op https://metjente.nl/de-natuur-in-met-jente/, of stuur me een mailtje: info@metjente.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.