Zo jong al hoogbegaafd?

“Kan een kind zo jong al hoogbegaafd zijn?”. Een veelgehoorde vraag. En ja, dat kan. Want hoogbegaafdheid is niet iets waar je over struikelt. Wat je wordt wanneer je vaak genoeg je teen stoot. Wat je kwijt raakt als je teveel in je neus peutert.

Wat wél kan, is dat het (tijdelijk) minder zichtbaar is. Omdat een kind zich aanpast. Omdat een kind gedrag gaat vertonen wat opvallender is dan zijn intelligentie. Omdat een kind zijn gevoeligheid overschreeuwt. Omdat zijn creatieve denken is geblokkeerd of uitgeblust.

Hoe is dat voor jouw kind? En wat betekent dat voor hem? Voor jullie? Op zoek naar tips om je kind hierbij te kunnen ondersteunen? Download mijn e-book (stuur een mailtje naar info@metjente.nl of reageer op deze post) en ontvang daarnaast regelmatig tips!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.