Zingeving

Waarom ben ik hier? Wat heeft mijn leven voor zin? Wat heb ik voor toegevoegde waarde?

Het klinkt misschien wat depressief, maar dit soort gedachten zijn voor mij dagelijkse kost.

Zingeving. Een belangrijk thema bij hoogbegaafden. Het ‘waarom’ ergens achter is vaak belangrijker dan de beslissing, uitspraak of activiteit zelf. En dus ook het waarom van ons bestaan. Wat maakt dat een mens gemiddeld zo’n 80 jaar op aarde rondloopt? Wat voor doelen stelt hij zichzelf? Waar leeft hij naartoe? Wat zorgt ervoor dat hij elke dag weer zijn bed uitkomt? Wil je me laten weten wat dat voor jou is? Ik ben nieuwsgierig naar de gedachtengang van anderen op dit gebied.

Soms word ik door een gesprek weer bewust van mijn zingeving, mijn purpose. De doelen die ik heb op lange termijn. Anderen helpen, die het minder goed hebben. Een grote boerderij, tussen bos en strand, waar ik (samen met anderen) kinderen opvang die een thuis nodig hebben. Vrijwilligerswerk doen, omdat sommige mensen bepaalde zorg nu eenmaal niet kunnen betalen. De wereld een stukje beter achterlaten dan ik ‘m “gevonden” heb.

Mijn zingeving begint steeds meer vorm te krijgen. En toch.. houden die vragen me soms wakker. Maak ik me zorgen over de toekomst. Laat ik me afleiden door de waan van de dag.

Hoe is dat voor jou? En voor je kind? Wil je dat met me delen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.