Rebelse Ronja

Zoals je deze week misschien wel gezien hebt op mijn Instagramaccount, ben ik mijn rebelse kant aan het ontdekken. Nouja, eigenlijk meer dan dat. Ik geef haar de ruimte. 

Iedereen heeft bepaalde delen in zichzelf. Delen die op momenten tot uiting kunnen komen. Dat hoeft niet allemaal op hetzelfde moment te gebeuren. En misschien zie je bepaalde delen bijna nooit. 

Ik denk dat elk deel zijn moment nodig heeft. Dat ieder deel bekend mag zijn, in ieder geval bij jezelf. Dat wanneer je een deel onderdrukt of negeert, dat deel alleen maar harder zijn best gaat doen om aan de oppervlakte te komen. 

Kijk naar mijn Rebelse Ronja. Heeft altijd in me gezeten. Alleen altijd wat onderdrukt, onder andere door Nette Nelly (zij doet alles zoals het hoort). Gevolg: Rebelse Ronja is onzichtbaar geworden. Tenminste, dat lijkt zo.. Want deze onderdrukking levert frustratie op. Woede. Alsof je die opgeblazen strandbal weer onder water probeert te houden. 

Wanneer ik ruimte geef aan mijn verschillende delen, als ze in balans zijn, ben ik in balans. Ik mag onzeker zijn. Ik mag me keurig gedragen. Maar ik mag ook af en toe belletje lellen. Of doen waar ik zin in heb, zonder over de gevolgen na te denken. Iets ‘stouts’ doen. 

Ontdek samen met je kind zijn delen. Vraag naar eigenschappen in bepaalde situaties. Positief, of niet. Geef ze namen, experimenteer ermee. Op termijn kan hij dan zijn sterke delen inzetten op momenten dat hij ze nodig heeft. 

Wil je me laten weten hoe dat ging? Wat voor delen jullie hebben ontdekt? Ik hoor het graag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.