Eindelijk rust..

Sint is het land weer uit. Eindelijk! Naar mijn mening duurt dit hele festijn veel te lang. Kinderen zijn onrustig, er is veel onzekerheid en sommige kinderen voelen zich ronduit onveilig omdat er op ieder moment een rommelpiet chaos kan komen maken, iemand door de schoorsteen het huis in kan klimmen of opeens op de deur gebonsd wordt. 

Ik word zelf ook nogal nerveus van de Sint. En dan niet van the man himself, maar van de verwachtingen die er omheen hangen. Lootjes trekken (wie heb ik, wat zet ik op mijn lijstje?), surprise maken (​​moet het passen bij diegene, zal ik er een grapje van maken, moet het groot of klein en natuurlijk moet het vooral perfect worden), cadeautje (met name lastig wanneer de persoon in kwestie geen lijstje opgeeft), gedicht (weet ik wel genoeg over diegene, klopt het wat ik zeg, kan ik dit grapje wel maken, zijn het geen suffe rijmwoordenboek.nl rijmsels?), ga zo maar door..

Overdreven? Als ik het zo bij elkaar lees lijkt dat wel zo. Dit is echter pas een kleine greep uit de chaos die in mijn hoofd ontstaat ​​wanneer de Sint richting ons land komt. Ik doe ook niet altijd mee met de festiviteiten. Maar ja, dan mis ik weer een heerlijk (en vooral gezellig) avondje met familie. 

Keuzes maken. Niet hoeven voldoen aan de norm. Voldoen aan mijn eigen norm, en daar tevreden mee zijn. Foutjes durven maken. Loslaten. Tevreden zijn met dat wat wel lukt. Allemaal vaardigheden die getraind worden, dankzij Sinterklaas. 

Eerder vertelde ik jullie over Lefland en Makkieland. Deze periode van het jaar valt voor mij absoluut in Lefland. Er zit flink wat spanning op, ik blokkeer een paar keer en schuif alles geruime tijd voor me uit. Maar uiteindelijk maak ik de reis wel. Ik heb er wat aanmoediging en steun van mijn omgeving, het internet en ontspanning voor nodig, maar ik kom er wel. ​De Sint-periode valt voor mij nog niet in Makkieland. Maar het is het volgend jaar wel weer een stukje gemakkelijker te bereiken:)

Hoe zijn de feestdagen voor jullie?
Komt er spanning bij kijken? Is het voornamelijk gezellig? Met wie vieren jullie de dagen? Ik kan me voorstellen dat je kind last heeft van alle extra prikkels in deze tijd. Misschien is het fijn om in deze periode extra aandacht te hebben voor een prettige, rustige plek. Dat kan ergens in huis zijn, maar het kan ook een steentje, knuffel of iets anders zijn wat voor je kind prettig aanvoelt. ​​Iets of ergens waar(door) je kind de prikkels even los kan laten, even op kan laden. Tot rust kan komen en zijn eigen kracht kan voelen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.