Zijn we echt zo anders?

Ik voel me anders dan anderen. Dat is nog niet zo lang een bewust proces. Maar ik denk, als ik terugkijk, dat dat gevoel altijd aanwezig is geweest. 

Iedereen is anders. Ieder is uniek. Dat is wat we leren. En natuurlijk is dat ook zo. Maar toch zijn er ook heel veel dingen die anderen wel met elkaar gemeen hebben. En ik niet. Denk ik. 

Doordat ik altijd dat gevoel heb (gehad), vraag ik me inmiddels echter wel af of ik misschien ook de momenten mis, waarop anderen wél net zo zijn als ik. Momenten waarop zij ook kwetsbaar zijn. Niet lekker in hun vel zitten. Verdedigingsmechanismen inzetten. Het oppervlakkige gedoe irritant vinden. Op zoek zijn naar een doel. Zich afvragen “of dit het nu is”. 

Verschillen zie je sneller, gemakkelijker dan overeenkomsten. Is dat voor jouw kind ook zo? Heeft hij ook het gevoel dat de buitenwereld zo anders is? Hem niet begrijpt? 

Misschien is het een idee om eens een tijdje de focus te leggen op overeenkomsten, in plaats van verschillen. Misschien heeft dat vreselijke kind verderop uit de straat wel dezelfde lievelingskleur. Of houdt dat stomme jongetje in zijn klas ook van dieren. Misschien ontdekt je kind wel een gelijkenis met iemand die hij nooit verwacht had. Houd het klein. En houd het positief. Ik ben benieuwd wat het jullie gaat brengen! Wil je het me laten weten?

De natuur in met Jente
Als je kind van de natuur houdt, kan hij op zondag 19 januari 2020 andere kinderen ontmoeten die daar ook van houden, tijdens De natuur in met Jente. We gaan op pad in de Broekpolder. Gemeenschappelijke deler is (vermoedelijke) hoogbegaafdheid en de natuur. Of dat nu interesse in, liefde voor is, of gewoon omdat je er lekker kunt rennen. En misschien vinden we wel meer overeenkomsten:) Je kunt je kind opgeven via info@metjente.nl!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.