Personal Trainer – ALTIJD over ALLES positief zijn

Vandaag start ik met sporten bij een personal trainer. Ik heb al zó vaak een abonnement bij een sportschool afgesloten, om er vervolgens na een paar keer sporten de brui aan te geven. Nu besloot ik: er is meer nodig. Een stok achter de deur, iemand die me belt als ik er niet ben. Uitleg bij oefeningen, omdat ik me áltijd afvraag of ik het wel goed doe, of het op deze manier wel effect heeft.

Twee weken geleden had ik de intake. Ik zal best even door wat overtuigingen moeten, want “niet sporten” is wat ik al jaren doe. Ik ga een nieuwe gewoonte aanleren, en dat wringt, dat doet een beetje pijn. Dat is ook precies waarom ik het niet alleen wil doen. Ik hou niet van ongemak, wil er weg van.

En dan krijg ik een mail, om de start van het traject te markeren. Daarin word ik geïnstrueerd (in vetgedrukte hoofdletters) om er voor de volle 200% voor te gaan. En positief te denken. ALTIJD en over ALLES.

De weerstand bouwt zich op. Dat bepaal ik toch zeker zelf wel! Ik ben helemaal niet zo’n positieve denker. Ik vind het heerlijk om af en toe eens even lekker te klagen, dat helpt me relativeren. En ik vind 100% ook al best veel. Heb mezelf meerdere keren over de kop geholpen met die 200%. Pff.. Ik heb sinds die mail meerdere keren overwogen om toch niet te gaan. Heb nog andere personal trainers gegoogeld. Heb uit protest het intakeformulier nog niet ingevuld. Ik zet mijn hakken in het zand.

Mijn drang naar autonomie is groot. Ik wil zelf bepalen wat ik doe, hoe ik het doe. Maar ik weet inmiddels ook dat ik dan niet altijd succesvol ben (op sportgebied in ieder geval zéker niet). Ik heb een bewuste keuze gemaakt om hier iemand bij in te schakelen, om mijn stok achter te deur te zijn. Ik vroeg me al af wanneer de weerstand zou komen. En hoefde daar niet lang op te wachten;) Inmiddels weet ik hoe het werkt. Dus weet ik ook dat ik hier omheen, dóórheen kan. Het is een patroon, wat eindelijk echt zichtbaar is.

Vandaag start ik met sporten bij een personal trainer. Ik vind het spannend. Ik weet niet zo goed wat ik moet verwachten. Kan het niet vooraf invullen. Het voelt alsof mijn autonomie in het geding is, en daar heb ik het best moeilijk mee. Maar ik ga toch.

Wat gebeurt er bij jouw kind, als hij iets moet? Als iemand anders hem vertelt hoe het moet, zonder dat hij daar zijn eigen invulling aan kan geven? Kan hij zijn eigen patronen doorzien? Misschien kun je hem daar, op een rustig moment, bij helpen. Bekijk samen wat er gebeurt. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een situatie na te spelen, met poppetjes of andere attributen. Maar je kunt ook iets vertellen over je eigen patronen, hoe dat voor je is en wat je erin opvalt. Het kan een opening zijn voor een openhartig gesprek!

De natuur in met Jente
Aanstaande zondag, 19 januari, ga ik De natuur in met Jente. Van 14.15 tot 16.15 in de Broekpolder, Vlaardingen. Met ontwikkelingsgelijken op pad, onthoofden, levelen, genieten van de buitenwereld. Je kind is van harte welkom! Stuur me een berichtje voor meer informatie of om je kind aan te melden! info@metjente.nl of 06-23448412.

Heb je meer vragen, of vind je het fijn als ik een keer met jullie mee denk? Plan dan hier een gratis afspraak in!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.