POMO

Ik vind het ontzettend moeilijk om ergens eerder weg te gaan. Wat nu, als ik dan nét het allerleukste deel van de avond mis? Als er dan net een band voor het leven gesmeed wordt, waar ik dan niet bij hoor? Grappen worden gemaakt, die ik nooit écht zal begrijpen?

FOMO, wordt het ook wel genoemd. Fear Of Missing Out. Ik deed er altijd een beetje lacherig over. Maar steeds meer groeit het besef, dat dit voor mij echt van toepassing is. Dat mijn angst is dat ik er niet bij hoor, omdat ik iets gemist heb. Dat anderen mij minder leuk vinden, omdat ik niet overal bij ben geweest. Dat anderen mij stom vinden, omdat ik niet alles van iedereen weet.

Min coach vroeg me laatst hoe dat dan zat met de angst om rust, tijd of leuke dingen voor mezelf te missen? FOMM – Fear Of Missing Me? Bestond dat eigenlijk wel, in mijn wereld?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik denk van niet. Mijn wereld is al zo lang ik me kan herinneren gericht op de ander. Ingericht op hoe ik denk dat een ander mij beleeft. Wat de ander van mij vindt, wat de ander normaal, of belangrijk vindt. Hoe de ander vindt dat het hoort.

Dus heb ik een nieuw project. Ga ik op ontdekkingsreis. Ik noem het POMO – Pleasure Of Missing Out. Een uitdaging, om de lol in “het niet meedoen” te vinden. Plezier te vinden in dingen alleen doen, omdat ik dat wil, niet omdat er toevallig tijd en ruimte vrij is (ik vind alleen zijn op zich namelijk écht heerlijk – heb alleen moeite met het mogelijk missen van dingen). Om af en toe expres iets te missen of vroeg weg te gaan, en daar dan de pleasure in te vinden. Fijn, dat ik niet hoef te reizen. Lekker, dat ik op tijd in bed kan liggen, ondanks dat ik een hele fijne avond heb gehad.

Hoe is dat voor jullie?
Mogelijk is het herkenbaar, voor je kind, of voor jezelf. Hoe gaan jullie om met de immer drukke agenda, de legio aan mogelijkheden om afspraken te maken, activiteiten te ondernemen? Wie beheert jullie agenda, waarom maken jullie bepaalde afspraken? Hebben jullie POMO of FOMO?

Uiteraard ben ik, net als toen met Ronja, op zoek naar gekke, leuke acties om POMO vorm te geven. Om te oefenen. Om mezelf uit te dagen, te stretchen. Hou ik van. Hebben jullie tips? Ik hoor het graag!

POMO in de natuur
De natuur in met Jente.. Da’s dus echt iets wat ik doe voor mezelf. Ok, en voor jouw kind(eren) ;). Daar geniet ik. Als er op datzelfde moment andere plannen zijn, mis ik die eigenlijk niet. Ik ben blij dat ik de natuur in kan. Op zoek naar beestjes, plantjes, mezelf. Is dat ook iets voor jouw kind? Geef hem dan snel op! 16 februari trekken we er weer op uit! Stuur je me een berichtje bij interesse?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.