Eruit!

​Niet lekker in mijn vel. Ik zit mezelf dwars. 

Van nature trek ik me dan terug, ga ik uit contact. Het liefst blijf ik binnen, zonder specifieke plannen. Mijn wereld wordt kleiner, ik zeg mijn sociale afspraken af. 

Inmiddels weet ik het, hoe fijn het op dat moment ook lijkt, niet de beste manier is. Voor mij niet het fijnste recept om me weer beter te voelen. Nieuwe energie te krijgen, zin in het leven. 

Wat wel werkt? Een potje huilen. Met anderen afspreken. Praten, iets doen. En, belangrijkst van al: naar buiten en bewegen. Ook al is het maar een klein rondje. Buitenlucht helpt. Natuur biedt perspectief, rust, afleiding. Frisse moed. 

Dankbaar voor dat soort momenten, mensen en plekken. 

Wat jij hieraan hebt?
Bewegen is op zoveel manieren gezond voor je. En voor je kind(eren)! Vooral als je kind vlug overprikkeld is of niet lekker in zijn vel zit, is het prettig om na schooltijd een tijdje naar buiten te gaan, de natuur in. Even alles eruit rennen. Te luisteren naar de wind, je eigen lijf en te doen waar je zin in hebt. 

​​Wat doet dat voor jouw kind? Of hebben jullie een andere manier om met een teveel aan prikkels, of niet lekker in je vel zitten om te gaan? Wil je het me hieronder laten weten?

De natuur in met Jente:  15 maart (in de week van de hoogbegaafdheid!)
Zondag 15 maart van 14.15-16.15 uur trekken we er weer op uit! Met een groepje van maximaal 6 kinderen in de basisschoolleeftijd gaan we op zoek naar uitdaging, verveling, dingen om te leren en te ontdekken in de natuur. Ontmoeten van ontwikkelingsgelijken; andere (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen. Jezelf zijn, uitvinden wie dat is in relatie tot anderen. Op zoek naar beestjes, plantjes, onszelf. Is dat ook iets voor jouw kind? Lees hier meer informatie of geef hem snel op! Stuur je me een berichtje bij interesse? ​

Wil je samen met je kind mee De natuur in met Jente? Van 12.00-14.00 gaan we met de kleinsten (tot een jaar of 5) gezamenlijk op pad! Met een groepje van maximaal 6 ouder&kind-koppels gaan we de Broekpolder in.  Je kunt je hier aanmelden. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.