Weer naar school

Het einde van een bijzondere periode. Vandaag gaan de scholen weer open. Gaan de meeste kinderen weer voor een deel van de week naar school. Heb jij weer meer tijd voor jezelf. Maar moet je ook als gezin weer een nieuw ritme vinden.

Wat heeft de afgelopen periode jou opgeleverd? Wat voor inzichten heb je opgedaan, over jezelf, over je kind? Wat heb je gezien in de afgelopen weken in het gedrag van je kind? Wat heb je voor schoolwerk voorbij zien komen en hoe reageerde hij daarop? Hoe ging hij om met de veranderingen, het gebrek aan de structuur van school, het gemis van andere kinderen?

En belangrijker nog: wat ga je met die inzichten doen?

Ik hoop dat deze periode niet voor niets is geweest. Ik denk, ondanks ziekte en verlies, dat we er ook iets moois uit mee kunnen nemen. Dat we aan het begin staan van verandering. Ik zou het zo zonde vinden als iedereen weer terug gaat naar hoe het was. Omdat ik erin geloof dat je uit elke periode iets kunt leren.

Wat ik bijvoorbeeld meeneem: ik heb geleerd dat ik écht een introvert ben. Ondanks dat ik ontzettend hou van mijn vrienden en familie en ervan geniet om onder de mensen te zijn of in de spotlights te staan, laad ik pas weer op als ik alleen ben. Vóór deze tijd hield ik daar weinig rekening mee. Voelde ik me altijd schuldig als ik ergens niet bij was. Maar nu is het me (weer, ik wist dit stiekem natuurlijk al wel) duidelijk dat ik tijd voor mezelf als vast onderdeel in mijn agenda in moet bouwen. Ik heb in dat opzicht genoten van de afgelopen periode, hoe gek dat misschien ook klinkt.

Ik gun jou en jouw kind dit soort inzichten ook. Dus, mochten ze je nog niet duidelijk zijn, ga er eens voor zitten. Schrijf eens op wat je de afgelopen periode is opgevallen. Positief, negatief, neutraal, alles kan. Wat voel je erbij? Wat wil je ermee? Het hoeft nog geen concreet plan te zijn, een wens kan al heel veel in werking zetten.

Voor jou
Ben je op zoek naar tips, wil je graag eens sparren? Of wil je gewoon eens je hart luchten? Laat het me weten via een mailtje of door me te bellen (06-23448412). Ik denk graag met je mee in een gratis (online) afspraak van een half uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.