Luipaard vs luiaard

Heb jij dat ook wel eens? Dat je wilt dat alles zo snel mogelijk gaat? Zo efficient als het maar kan. Zodat we daarna weer verder kunnen met de orde van de dag.

Ik ervaar het met mijn eigen ontwikkeling. Het kan me niet snel genoeg gaan. Ik ben ontzettend ongeduldig en haak soms al af zodra ik ook maar het idee krijg ​​dat het ergens anders, bij iemand anders of op een andere manier sneller kan.

Zo ongeduldig als ik met mezelf ben, zo supergeduldig kan ik met anderen zijn. Ik zie persoonlijke ontwikkeling echt als iets wat je op je eigen manier (en dus ook je eigen tijd) doet. Er is geen goede of slechte manier. Als jouw kind daar tijd voor nodig heeft, nemen we die. Als hij er hollend doorheen wilt, doen we dat.

Maar of we nu rennen of kruipen, mijn doel is om jouw kind bewust te maken van de manier waarop hij dingen doet of keuzes die hij maakt. Want al die stukjes bij elkaar bieden ontzettend veel informatie. Feitjes over zijn eigen blauwdruk, waardoor hij zichzelf beter leert kennen.

Waarom ik zo snel mogelijk wil gaan? Omdat ik altijd beter wil zijn dan een ander. Sneller ook, trouwens. Omdat ik vind dat ik nog niet goed genoeg ben, omdat ik denk dat er altijd meer te halen valt. Omdat ik denk dat er niet één beste manier is om iets te doen. Daarom leer ik het liefst álle manieren die er zijn, zodat ik daarna kan kiezen. Omdat ik mijn tijd daarna ik andere zaken kan steken, waar ik én mijn omgeving weer baat bij hebben.

​​​​Hoe is dat voor jou? En voor jouw kind? Ontdekken jullie vandaag ook een stukje van je blauwdruk? Ik hoor het graag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.