The power of peers

Peercontact. Steeds vaker merk ik hoe ontzettend belangrijk het is. Én: hoeveel energie het geeft.

Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor mezelf. Ik geniet van het contact dat de kinderen onderling met elkaar hebben. De manier waarop ze aan de haal gaan met mijn voorzetjes tot een gesprek. De herkenning die ze bij elkaar vinden. Dat ze zich op hun gemak voelen.

Het geeft energie als dingen vanzelf lijken te gaan. Als je je niet aan hoeft te passen, hoeft te bewijzen, of anders voor hoeft te doen. Gewoon mogen zijn wie je bent, zoals je bent. Met alles wat je leuk, stom, lastig of vervelend vindt. Of waar je juist mega enthousiast van wordt.

Tijdens De natuur in met Jente wordt er tegen elkaar opgeboden met natuurfeitjes, de beste moppen getapt of moeilijkste raadsels verzonnen. Praten we over de drukte in ons hoofd, hoe frustrerend we het vinden als iets niet in één keer lukt en hoe je dan door kunt zetten en van wat voor prikkels je last kunt hebben. Keer op keer blijkt dat de kinderen het contact onderling ontzettend waarderen.

Bij ukIQ (groep voor peuters met een ontwikkelingsvoorsprong) gaat het met name om het ontmoeten van gelijkgestemden, uitgedaagd worden en het activeren van de positieve mindset. Zoals één van de moeders beschreef: “Mijn dochter kon tot 20 tellen maar deed dit niet waar anderen bij waren. Na de eerste keer ukIQ zaten we op de fiets naar huis en hoorde ik haar tellen “41,42,43,44”. Ik benoemde dat ik haar hoorde tellen waarop ze antwoordde “dat andere kindje kan dat ook”. Blijkbaar heeft ze het peercontact nodig als bevestiging om zichzelf te zijn.”

Ik vind het heel bijzonder om dit soort groepen kinderen bij elkaar te mogen brengen. Des te meer omdat ik er zélf ook zoveel plezier aan beleef en me er fijn voel:)

Gun jij je kind ook zo’n groep?
Een plek waar hij zichzelf kan zijn, zonder daarover na te hoeven denken? Waar hij gewaardeerd wordt voor hoe hij is? Ik heb nog twee plekjes voor De natuur in met Jente a.s. vrijdag 28 augustus en ben bezig met het plannen van nieuwe data voor na de vakantie. Je kunt me via dit formulier alvast laten weten dat je daar interesse in hebt, dan houd ik je op de hoogte.

En wil je je kind opgeven voor ukIQ? Of heb je interesse in meer informatie? Dan kun je me dat ook via dit formulier laten weten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.