Dansen in de regen

Ik haat regen. Regen zorgt voor veel gedachtes -wat moet ik aan, hoe lang duurt het, ik heb het koud oh nee warm, m’n haar gaat raar doen, kan ik beter lopen of fietsen, ga ik nu weer met de auto boodschappen doen- ga maar door.

Maar als ik met een groepje kinderen op pad ben, die er een sport van maken om het water uit de plas zo hoog mogelijk te krijgen, geniet ik. Hoop ik zelfs dat het harder gaat regenen. Als ik buiten kan zwemmen terwijl het regent, verschijnt er een dikke glimlach op mijn gezicht. Wanneer ik met een aantal kinderen een zonnedans doe, en die ook nog blijkt te werken.. veeg mij maar op. Heerlijk.

Ik hou van regen. Het enige wat ik mag doen, is er ruimte voor maken. Dat wat ik moet doen, even opzij schuiven.

“Leven is niet wachten tot de storm voorbij is, maar leren dansen in de regen.” Gehoord in het programma Over mijn lijk. Hoe cliché ook, het klopt zo voor mij. Dus ga ik die regen in. Geniet ik ervan. Stámp ik in de plas en ga op blote voeten naar huis. Wat heb ik nou helemaal te verliezen?

En dit gebeurt niet zomaar hè. Mijn rationele brein gaat eerst nog in protest. Ziet 100 beren op de weg, bedenkt alle mogelijke manieren om te zorgen dat ik niet vies word, dat er geen ‘gedoe’ van komt. Maar steeds vaker krijgt dat stukje van mij, dat wél op blote voeten wil lopen, in de regen wil dansen en maling heeft aan wat anderen daarvan denken, voorrang.

Hoe ga jij om met regen? Maak je ruimte om je plannen opzij te schuiven? Mag je kind de plassen in, lekker modderen, met oude kleding en schoenen de hort op? Of houdt jouw rationele brein, de ‘dat hoort niet’-gedachte, dat soort acties tegen? En ik oordeel niet, ik ken ‘m namelijk maar ál te goed. Maar weet inmiddels ook wat het me oplevert als ik het los laat. Hoe kinderlijk blij ik word van een dagje doen zonder denken, een schommel in m’n woonkamer en op m’n bed springen:)

Aanstaande zaterdag, op 19 september, ga ik weer De natuur in met Jente. Van 9.00 tot 11.00 in de Broekpolder (Vlaardingen). Struinen met ontwikkelingsgelijken tot 10 jaar, waar je kind echt zichzelf mag zijn en niks moet. Voor €25 is hij of zij een ochtend onder de pannen, aan het genieten in de natuur. Dan heb jij even een ochtend voor jezelf. Hoe heerlijk is dat? Ik kan je niet beloven dat we schoon terugkomen. Modderen is part of the deal – al zal er niet zoveel te vinden zijn, met het mooie weer in aantocht;)

Aanmelden kan via deze link, of door me een berichtje te sturen. Er zijn nog 4 plekjes! Ik zie je (kind) supergraag a.s. zaterdag (of een andere dag, tot aan de kerstvakantie staan data gepland, je kunt je aanmelden via dezelfde link!).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.