Ik ben een expert. En toch ga ik jou niet vertellen wat je moet doen

Ik weet best veel over jonge kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong. Vanuit opleidingen, vanuit (werk)ervaring. En tegelijkertijd weet ik helemaal niks. Hoe meer ik leer, hoe meer ik erachter kom hoeveel ik nog niet weet. Hoe meer ik zie, hoe meer ik erachter kom dat ik nog zoveel niet gezien heb. Hoe vaker de regel bevestigd wordt, hoe meer ik besef dat er uitzonderingen zijn.

Ik ga jou niet vertellen hoe jij met je kind om moet gaan. Hoe je het aan moet pakken. Wat je kind nodig heeft. Dat weet jij allemaal namelijk prima. Wat ik wel voor je kan doen? Met je meedenken. Out of the box ideeen aandragen. Vertellen over ervaringen die ik met andere kinderen en ouders heb opgedaan. Met je delen wat er allemaal voor mogelijkheden zijn. Je steunen in de verwarring. Je bevestigen in je vermoedens.

Ik hou er niet van om jou te vertellen wat je moet doen. Heb vaak genoeg ervaren dat dat ook helemaal geen zin heeft. Omdat er weerstand ontstaat als iets je wordt opgelegd. Omdat een ander niet altijd alles weet. Omdat .. zoveel redenen.

Wat ik je graag bied: een veilige plek. Een plek waar je je gedachten, zorgen, vermoedens, twijfels uit kunt spreken. Waar je met anderen, die net zo denken, doen en voelen als jij, van gedachten kunt wisselen. Waar je tips en ideeen kunt vragen en delen. Samen met andere ouders van kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong (of vermoedelijk hoogbegaafde kids). Online, met maximaal 10 ouders. Doe jij ook mee?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.