Met sommige mensen bespreek ik bepaalde dingen niet. Dat is eigenlijk altijd zo geweest, maar de afgelopen twee jaar ben ik dat bewuster gaan doen.

Zo bespreek ik inhoudelijke dingen van mijn bedrijf eigenlijk alleen nog maar met de mensen waarmee ik in een coachtraject zit. Ik weet waar ik heen wil, en heb eigenlijk weinig zin om dat met iedereen te analyseren, uitgebreid van commentaar te (laten) voorzien. Ik laat me vrij gemakkelijk beïnvloeden, dus voor ik het weet run ik een kermis, in plaats van dat ik hoogbegaafde kids begeleid. Bij wijze van spreken dan hè;)

Ook mijn persoonlijke ontwikkeling bespreek ik inhoudelijk niet zomaar met iedereen. Net zoals ik het niet met Jan en allemaal over mijn liefdesleven heb, of over mijn emotionele toestand. Veel mensen krijgen een stukje te zien, maar er is niemand met wie ik ál die stukjes van mezelf deel.

Soms kan ik me daar opeens heel eenzaam over voelen. Dat ik niemand heb met wie ik álle lief en leed deel. Dan voelt het alsof ik anderen niet vertrouw, of handel vanuit angst. Maar ik weet ook, dat ik me juist nog veel eenzamer voel als ik die dingen wél met iedereen deel, en ik ze moet verdedigen. Dat een ander me niet begrijpt omdat we ergens heel anders over denken en we misschien zelfs in een discussie belanden, in plaats van een gezellige avond te hebben.

Hoe is dat voor jou? Zijn er bepaalde dingen die jij niet met iedereen deelt? Wat voor dingen zijn dat?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.