Een ontzettend mooi 2021 gewenst

Hoe waren de feestdagen voor jou en je gezin? Zijn jullie van de tradities, of maal je er niet om? Was alles heel anders door de maatregelen, of vieren jullie het altijd al wat kleiner?

Nooit eerder heb ik zo bewust het einde van een kalenderjaar meegemaakt, als afgelopen jaarwisseling. In de laatste week van het jaar heb ik mezelf een brief geschreven over 2020, wat er allemaal gebeurd is, welke lessen ik daaruit meegenomen heb. Ik heb verschillende loslaatrituelen gedaan, om de dingen die me niet meer dienen ‘achter te laten’ in het jaar 2020. Ik heb meegedaan aan healings, heb mijn huis grondig opgeruimd en schoongemaakt en heb meerdere vision boards gemaakt. Tweede Kerstdag viel in duigen en ik vierde oud en nieuw alleen.

Alles was anders. En toch was alles gewoon hetzelfde. Als persoon ben ik niet van 31 december 2020 op 1 januari 2021 veranderd. Maar de beslissingen die ik de afgelopen periode heb genomen laten mij wel zien dat er geleidelijk aan heel veel veranderd is.

Het schrijven van die brief, het reflecteren wat ik vrijwel dagelijks doe, het biedt me inzicht in de patronen die ik doorbreek en de verschillen die ontstaan. Het voelt alsof ik meer eigenaar ben van mijn eigen leven (volg je me nog?;)), alsof ik meer controle heb zónder dat ik controle probeer te hebben.

En wat ik het allerleukst vind: af en toe iets terug lezen van een paar maanden geleden. Even kijken hoe ik toen dacht, hoe ik toen schreef, welke woorden ik toen gebruikte. Een absolute aanrader om te zien wat een enorme ontwikkeling je doormaakt. Om je groei nog meer te waarderen.

Het kan zo simpel of uitgebreid als je het zelf wilt: op je laptop, in een speciaal boekje, een quote van je kind of een grappige gebeurtenis, een heel epistel over iedere dag, elke dag een foto maken van je kind (en/of jezelf) of een boekje waarin je elke dag een vraag moet beantwoorden. Enjoy!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.