Contact

De afgelopen weken is er maar weinig echt contact. Ik zie kinderen die het prima doen, als ze niet naar school hoeven. Die zich op welke manier dan ook, thuis wel vermaken. Maar er zijn ook kinderen die school ontzettend missen. De structuur, de kinderen, de juf. Dat thuis gewoon thuis mag zijn, in plaats van een plek waar je ook met scholwerk bezig moet zijn.

En wat me opvalt: de kinderen missen elkaar. Waar de peergroups altijd al belangrijk waren, heb ik het idee dat het steeds belangrijker wordt. Juist als je minder lekker in je vel zit, als de wereld om je heen in lijkt te storten, is het zo ontzettend fijn om met elkaar in gesprek te kunnen. Een spelletje te spelen, grapjes te maken. Met elkaar te praten over wat je bezig houdt. Of gewoon even samen te zijn.

De natuur in met Jente gaat gewoon door. En ik zie dat het ons goed doet. Onderling contact, buiten zijn, in beweging. Even weg van huis, andere mensen zien. Ook een moment voor papa en mama om even bij te komen.

Hier vind je de data voor De natuur in met Jente, ukIQ (peuters) en de peerminars (een online peergroup voor ouders). Voel je welkom!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.