Brammetje Baas

Een tijdje terug keek ik de film “Brammetje Baas”.

Bram is een slim jochie, dat ruim voor hij naar groep 3 gaat al prima kan lezen en schrijven. Hij bedenkt allerlei uitvindingen, houdt een moeilijke-woorden-boek bij en gaat graag op onderzoek uit. In de film kijk je mee met Brammetje. Zie je wat er op school gebeurt, hoe zijn meester(s) op hem reageren. Wat voor hem werkt (en wat ook absoluut niet). Je ziet hoe het gezin ermee om gaat en wat er verandert wanneer het op school minder lekker loopt.

Ik vind het een prachtige film. En tegelijkertijd had ik er een knoop van in mijn maag.

Deze kinderen passen niet in een hokje. Doen dingen niet zoals je verwacht. Zijn oprecht teleurgesteld als ze naar groep 3 gaan (of zelfs als ze naar groep 1 gaan). Ze zijn onwijs leergierig, eigenzinnig en geweldig.

Ik gun deze kinderen dat mensen om hen heen veel meer inzicht krijgen in hoe dat heerlijke brein in elkaar zit. Wat er allemaal gebeurt van binnen. Dat ouders zich meer gesteund en begrepen voelen. Dat er erkenning en meer herkenning is. Dat leerkrachten mogen uitspreken waar zij tegenaan lopen en hulp kunnen inschakelen.

Dus: mocht je de film nog niet gekeken hebben? Kijk ‘m. Ik ben benieuwd of jij je (kind) erin herkent. Wil je het met me delen?
En waar je misschien nog veel meer aan hebt: tip anderen om de film ook te kijken. Het biedt zoveel inzicht om een “kijkje achter de deur” te nemen.

De natuur in met Jente XL!
In de voorjaarsvakantie organiseer ik (bij voldoende animo) een XL-versie van De natuur in met Jente. Een hele dag de Broekpolder in met ontwikkelingsgelijken. Leren van een expert (bijvoorbeeld over de Schotse Hooglanders), ervaringen delen, ontprikkelen, ultiem vakantie vieren.
Om te inventariseren wat voorkeur heeft, of er voldoende interesse is, om het programma zoveel mogelijk af te stemmen op kinderen die mee willen en om te checken of ik misschien nog dingen mis (tips zijn welkom!), vind ik het superfijn als je dit formulier in wilt vullen. Als je daarop aangeeft dat je interesse hebt, houd ik je sowieso op de hoogte. Alvast bedankt voor je hulp! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.