Ik vier mijn frustratie

Meestal is frustratie iets irritants. Iets wat dwars zit. Iets wat vervelend is, weg moet.

Maar eigenlijk.. eigenlijk is het prachtig. Zonder frustratie geen groei! Als ik nooit gefrustreerd zou raken, zou er nooit iets veranderen.

Dus vier ik mijn frustratie. Hoera! Ik ben weer iets tegengekomen wat ik anders wil! Iets waar ik verandering in aan mag brengen! Hoera! Ik heb weer iets ontdekt waarin ik gegroeid ben, waardoor “hoe het was” me niet meer past! Hoera, het mag anders! Hoera, ik weet wat ik NIET wil!

Door mijn frustratie te vieren, er blij mee te zijn, verandert mijn leerproces. Is het zoveel minder erg om frustratie te ervaren, om iets niet te kunnen. Door ok te zijn met frustratie, kan ik dóór met leren (en leven!), in plaats van in die emotie te blijven hangen.

Hoe ga jij om met frustratie?

PS. Heb jij je al aangemeld voor het peerminar? Op maandag 5 april, online, van 20.00-21.30u. Een ontmoeting met andere ouders van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen. Omdat het zo fijn is met mensen die jou begrijpen, die in hetzelfde schuitje zitten. De inhoud sluit aan bij jouw behoeftes en vragen (mail ze me vooral!). Ik zie je daar graag, aanmelden kan door op deze mail te reageren.