Ik ben een niksnut

Vakantie. Niks doen. Rusten. Lummelen. Slapen. Chillen. Voor me uit staren. Schrijven. Lopen. Wolkjes kijken.

Het voelt en klinkt allemaal even nutteloos. Totdat ik er te lang te weinig van heb gedaan.

Dan voelt het als eerste levensbehoefte. Snak ik naar stilte, rust, tijd voor mezelf.

Dus ik checkte even uit, vorige week. Stond op een camping. Genoot van het niks hoeven (ik had m’n laptop thuisgelaten), alles mogen (pindakaas als ontbijt, midden op de dag dutjes doen, hele nachten sterren kijken).

Het zorgt voor ruimte. Frisheid. Positieve energie. Het zien van mogelijkheden, bedenken van plannen. Het stroomt weer.

En ik weet dat ik ervoor mag zorgen dat ik dit soort momenten vaker ervaar. Ook als ik mezelf niet dwing om op vakantie te gaan.

Hoe ga jij daarmee om? Die ruimte voor jezelf, de mogelijkheid om te niksen?

PS. Heb je al gezien dat ik op 7 juni start met het groepsprogramma “Fantastic Moms”? Voor moeders die met hun eigen “shit” aan de slag willen, zodat ze er hun kind niet mee hoeven te belasten! I know, extreem kort door de bocht dit. Maar merk je dat het iets bij je triggert? Lees hier dan vooral even verder:)