ukIQ – peuters

Voor peuters met een ontwikkelingsvoorsprong

♦ zie jij dat je peuter zich aanpast aan zijn omgeving?
♦ mist hij maatjes van zijn eigen leeftijd?
♦ voelt je peuter zich onbegrepen?
♦ laat hij (buitenshuis) niet zien wat hij allemaal kan?
♦ gaat je peuter uitdaging uit de weg?
♦ verveelt jouw peuter zich op de opvang?

Bij ukIQ herkent jouw peuter zich in leeftijdsgenoten, wordt hij mentaal uitgedaagd en leert hij omgaan met “iets niet in één keer kunnen”.

Ze heeft peercontact nodig als bevestiging om zichzelf te zijn.
“Mijn dochter kon tot 20 tellen maar deed dit niet waar anderen bij waren. Na de eerste keer ukIQ zaten we op de fiets naar huis en hoorde ik haar tellen “41,42,43,44”.  Ik benoemde dat ik haar hoorde tellen waarop ze antwoordde “dat andere kindje kan dat ook”. Blijkbaar heeft ze peercontacten nodig als bevestiging om zichzelf te zijn.”
Moeder van D., 3 jaar

In de ukIQ-groep kan je peuter helemaal zichzelf zijn. Hij leert er kinderen van zijn eigen leeftijd kennen die óók snel denken, diepgaande vragen hebben en gevoelig zijn. Hij ervaart dat hij een gewoon antwoord krijgt van een ander kind, of daadwerkelijk dat blauwe potlood, waar hij om vroeg!

Het is jammer dat het maar één keer in de week is
“Onze dochter vermaakt zich heel goed bij ukIQ onder leiding van Jente. Ze heeft plezier en wordt uitgedaagd. Aan het eind van de ochtend is ze heel erg moe. Voor ons een goed teken. Voordeel van deze groep is de kleinschaligheid en kinderen in dezelfde ontwikkelingsfase. Het is jammer dat het maar één keer in de week is.” 
Moeder van S., 3 jaar

De ukIQ-groep bestaat uit maximaal 6 peuters met een ontwikkelingsvoorsprong. Tussen iedere schoolvakantie komen we zes keer (eens per week) 2,5 uur bij elkaar. 
♦ we werken aan de hand van 2 of 3 thema’s (zoals de waterkringloop, dieren, het ziekenhuis, een seizoen, vervoersmiddelen);
♦ de aangeboden activiteiten zijn veelzijdig (we spelen spelletjes, zijn creatief bezig, spelen buiten, lezen, zingen en kijken af en toe een filmpje);
♦ je peuter wordt uitgedaagd om dingen zelf te doen en ontdekken. Hij kan iets NOG niet, maar kan het wel leren;
♦ er is ruim cognitief aanbod (letters, cijfers, boeken lezen, soms op een schoolse manier, soms speels);
♦ ik sluit aan bij de interesses en vaardigheden van jouw peuter.

Wat hoort er nog meer bij?
Na iedere bijeenkomst waar je peuter bij aanwezig is, ontvang jij een kort verslag per mail. Ook reserveer ik 30 minuten speciaal voor jou, zodat jij je vragen kunt stellen en zorgen kunt delen. Ik beantwoord je vragen en bied je verdere handvatten rondom de ontwikkeling van je peuter. 

En wat levert dat dan allemaal op?
Allereerst: bevestiging voor jou. Je hebt het goed gezien. Je peuter heeft inderdaad iets anders of meer nodig dan men op de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of bij de gastouder kan bieden. Maar ook: peercontacten, concrete handvatten om je peuter te ondersteunen. En een peuter die zich gezien voelt, meer zichzelf kan zijn, sprongen maakt in zijn ontwikkeling en meer laat zien en horen wat hij kan. Ook buiten de ukIQ-groep!

Sinds A. bij Jente geweest is, is ze anders. Alsof ze meer zelfvertrouwen heeft.
“Bij ukIQ kon onze dochter zichzelf zijn en wordt ze (h)erkend. Jente ziet haar écht. Sinds A. bij Jente geweest is, is ze anders. Alsof ze meer zelfvertrouwen heeft. Het lijken misschien kleine dingen, maar ze hebben grootse positieve effecten. Voor mij, mijn man en het belangrijkst: onze dochter. Het helpt haar om te groeien, en ons om haar bij die groei te ondersteunen.”
Moeder van A., 2 jaar

Wat kost deze groep jou?
De ukIQ-groep kost je duizenden euro’s, misschien wel meer – als je je kind er niet voor aanmeldt.
Kun je je voorstellen hoe het is om op te groeien zonder peercontact; leeftijdsgenoten waar je je in herkent? Hoeveel jij als ouder uit zult moeten geven om dat op latere leeftijd “goed” te maken? Ervoor te zorgen dat je kind dan lekkerder in zijn vel komt te zitten?

Of je kunt ervoor kiezen om je peuter nu in te schrijven voor ukIQ.
Dat kost je €250 inclusief btw. 

De beste keuze die ik heb kunnen maken
“Ontzettend bedankt voor alles. Echt een geweldige tijd geweest voor G. en de beste keuze die ik heb kunnen maken! Je zet je altijd zo ontzettend in voor alle kinderen, mijn waardering is heel groot!”
Diana, moeder van G., 3 jaar

En nu?
Laten we samen kijken of de ukIQ-groep passend is voor jouw peuter!
♦ vul onderstaand contactformulier in. Dan mail ik je voor een belafspraak;
♦ of plan zelf een afspraak (datumprikker);
♦ heb je haast? Bel me dan op 06-23448412

Mail me vrijblijvend. Dan bespreken we samen of de ukIQ-groep iets voor jouw peuter is. Je zit dus nergens aan vast.

Ik mail je binnen twee werkdagen om een vrijblijvende belafspraak te maken.

 

Veel gestelde vragen
♦ Ik weet niet zeker of mijn peuter een ontwikkelingsvoorsprong heeft, mag hij toch meedoen?
Ja dat mag. Voorafgaand aan de start van de groep vraag ik je een intakeformulier in te vullen en plannen we een kennismaking. Op die momenten krijg jij al snel meer inzicht in de mogelijke voorsprong van je peuter. 

♦ Ik weet niet zeker of het iets voor mijn peuter is, mag hij een keertje komen kijken?
Ja hoor! Vaak zien we (jij én ik) snel genoeg of je peuter ertussen past, of hij zich op zijn plek voelt.