De natuur in met Jente,

spelend ontdekken

De natuur in met Jente: spelend ontdekken voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen tot 10 jaar

Zie jij dat je kind ...

En ...

Bij De natuur in met Jente ontmoet jouw kind ontwikkelingsgelijken op speelse wijze. Die hetzelfde voelen, denken of doen als hij. Door wie hij zich gezien en begrepen voelt.

Tijdens De natuur in met Jente kan jouw kind helemaal zichzelf zijn. Hij leert er kinderen van zijn eigen leeftijd kennen die óók snel denken, diepgaande vragen stellen en gevoelig zijn.

Ervaringen van andere ouders

Ik ben bijna elke dag zijn jas aan het wassen!

Als hij naar de Broekpolder is geweest is zijn hoofd leeg en slaapt hij beter. Ik zie echt dat hij er wat aan heeft. Anders stuur ik hem niet mee, ik ben bijna elke dag zijn jas aan het wassen!

Willem, vader van T., 8 jaar

Hij voelt zich veilig om te ontdekken en ik merk dat hij meer zelfvertrouwen heeft

Mijn zoontje Jonas is nu meerdere keren mee geweest op avontuur met De Natuur in met Jente en wat komt hij elke keer enthousiast thuis! Hij voelt zich veilig om te ontdekken en ik merk dat hij meer zelfvertrouwen heeft. Het leukst vindt hij het ontdekken van (nieuwe) diertjes, roeren in poep en het spelen met de andere kinderen. Jente vindt hij super lief en zijn tip voor haar: volgende keer nóg meer opdrachten, hij weet er nog wel een paar! Echt een aanrader om ook jouw kind zo’n puur natuur avontuur te gunnen. Bijkomend voordeel: je hebt heerlijk even 2 uurtjes voor jezelf om op te laden 😉

Alexandra, moeder van Jonas, 9 jaar

Je straalt direct vertrouwen uit voor hem

Wat leuk, ook nog een verslag! Hij vond het heel leuk en grappig om de verhalen die hij vertelde terug te lezen.

Dat is alvast één ding wat opviel, hij kwam met hele concrete verhalen terug. Normaal als je vraagt hoe iets was is het ‘leuk’ of ‘gewoon’ maar nu kreeg ik inderdaad het verhaal over leven in de hoorns, de ontmoeting met de Hooglanders. Dat betekent dat hij het dus interessant vond.

En wat mij helemaal opviel: normaal als hij ergens voor het eerst is dan is hij heel verlegen, blijft aan mijn been hangen en duurt het even voor hij meewil. Bij jou was dat in één keer gefixt. Bijzonder mooi om te zien, je straalt direct vertrouwen uit voor hem.

Dus dank daarvoor. Hij gaat zeker vaker mee op pad.

Moeder van F., 7 jaar

We gaan op pad met 6-8 (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen tussen de 3 en 10 jaar.

Veelgestelde vragen

Na de wandeling ontvang je via de mail een kort verslag.
  • je kind voelt zich gevoed, gezien en begrepen
  • je kind voelt zich zelfverzekerder
  • je kind zit lekkerder in zijn vel
  • je kind komt tot rust, zijn hoofd is weer leeg
  • je kind voelt zich minder alleen

Ja dat mag. Je hoeft aan mij niet te bewijzen dat je kind (vermoedelijk) hoogbegaafd is. Als je kind graag in contact wil komen met peers en een liefde heeft voor de natuur, is hij of zij van harte welkom

Meestal voelen kinderen zich al snel op hun gemak. Vooraf kun je samen alvast wat video’s bekijken, dan leert je kind mij alvast een beetje “kennen”. Je kunt ook afspreken om een klein stukje achter ons aan te lopen, of in de buurt te gaan wandelen (de Broekpolder is een prachtige plek!).

En nu?

Gaat jouw kind mee De natuur in met Jente?