Dé plek waar je kind 
zichzelf mag zijn

Individuele begeleiding voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen

Zie jij dat je kind ...

En ...

Tijdens de individuele begeleiding wordt jouw kind bewuster van hoe hij in elkaar zit en wat voor hem belangrijk is. Hij ontdekt dat er anderen zijn die net zo denken en voelen als hij (buiten het gezin).

Daardoor voelt hij zich begrepen, gezien, (h)erkend, groeit zijn (zelf)vertrouwen en zit hij lekkerder in zijn vel.

Gedurende de individuele begeleidingen mag jouw kind helemaal zichzelf zijn. Ik ga mee in zijn belevingswereld, bekijk de wereld vanuit zijn oogpunt. We spelen, onderzoeken, ontdekken. Ik stel vragen, verwonder mee over de binnenwereld van je kind. Ik deel stukken over mijzelf, waarin jouw kind herkenning vindt en aan de hand waarvan zijn zelfbeeld zich deels opnieuw kan vormen.

Alles met als doel dat jouw kind lekker in zijn vel zit, zich gezien voelt, het gevoel heeft dat hij zichzelf mag zijn en meer zelfvertrouwen ontwikkelt.

Ervaringen van andere ouders

Hij is zekerder over zichzelf

Dankzij het traject dat Jente met onze zoon heeft doorlopen, zijn er voor ons maar ook voor onze zoon heel wat dingen duidelijk geworden. Daardoor zijn we beter in staat om hem aan te sturen en hem te helpen waar nodig. L. zit een stuk beter in z’n vel en is zekerder over zichzelf. Super blij mee!!!!

Moeder van L., 8 jaar

Jente liet mijn dochter in haar waarde en keek echt naar wat zij nodig had

Ik heb mijn dochter aangemeld voor een traject bij Jente omdat ze vaak overprikkeld uit school kwam. Dit resulteerde regelmatig in boze buien. Tijdens de sessies heeft Jente mijn dochter geleerd om stil te staan bij wat ze voelt in haar lichaam en binnengekomen prikkels van zich af te schudden. Dat heeft ervoor gezorgd dat mijn dochter nu beter met prikkels om kan gaan en minder last heeft van boze buien. Mijn dochter vond de sessies heel erg leuk. Jente liet haar in haar waarde en keek echt naar wat zij nodig had.

Moeder van A., 7 jaar

Jente voelt als een zus

B: “bla bla bla..” (vertelt over hoe de eerste keer begeleiding was)

Ik: “Voelt Jente nu een beetje als een vriendin ofzo?”

B.: “Ja… nou… meer als een zus eigenlijk.”

Hahaha, heerlijk dit! Voelt zo natuurlijk. Voel ik ook bij jou vanaf het begin, zo grappig! Dank dat je er was. Helpt hem om zich ok te voelen over zichzelf. Snel weer.

Moeder van B., 6 jaar

Wat kost individuele begeleiding?

697
  •  
  • 8 contacturen
  • terugkoppeling van contactmomenten
  • 3 keer deelname aan groepsactiviteit
  • 3 maanden toegang tot de online oudergroep
  •  

Veelgestelde vragen

Bij mij in de praktijk (Oostsingel 94, Schiedam) of in de Broekpolder (Vlaardingen).

  • Rust en opluchting: net als jij, wil ik het beste voor jouw kind. Zodat hij lekker in zijn vel zit en van het kind-zijn geniet. Wat een opluchting dat er eindelijk een plek is waar je kind volledig zichzelf mag zijn. Waar hij echt gezien en begrepen wordt. Waar hij alle mogelijke vragen mag stellen. Dat geeft niet alleen je kind een dosis rust, maar ook jou als ouder.
  • Geluk: het klinkt cliché, maar als je kind gelukkig is, ben jij dat als ouder ook. Met de juiste begeleiding leert je kind dat hij helemaal oké is zoals hij is. Hij mag zichzelf zijn en ontdekt op zijn eigen tempo hoe hij in elkaar zit en wat hij nodig heeft. Hoe mooi is het om te zien dat je kind weer blij en gelukkig door het leven gaat?
  • Vertrouwen: je kind leert dat hij zichzelf mag zijn en durft dit met steeds meer vertrouwen te omarmen. Niet alleen het zelfvertrouwen van je kind groeit. Ook jij (als ouder) weet nu dat je op het juiste pad zit, waar je kind zich voluit kan ontwikkelen. Dankzij mijn begeleiding en uitleg begrijp je zelf ook nog beter wat je kind nodig heeft en hoe jij hierop in kunt spelen.

Je hoeft aan mij niet te bewijzen dat je kind hoogbegaafd is. Laten we samen kijken of de begeleiding die ik bied passend is voor jouw kind.

Ja hoor! We plannen sowieso eerst een (online) kennismakingsgesprek in. Daarin bespreken we waar je kind tegenaan loopt en wat voor doelen we stellen. Ook kan je kind eerst een keer mee met De natuur in met Jente, of een aantal van mijn video’s bekijken.

En nu?

Laten we samen kijken of één op één begeleiding passend is voor jouw kind!