IMG_5448

Mijn naam is  Jente

Mijn naam is Jente. Altijd in ontwikkeling en aan het leren.

Bijna 30 jaar lang gedroeg ik mij ‘zoals het hoort’. Ik paste me aan aan de buitenwereld, aan wat anderen wilden. Was perfectionistisch, onzeker, ongelukkig. Ik had eigenlijk geen idee wie ik was, wat ik leuk vond. Tot ik volledig instortte. Aanpassing vergt altijd zijn tol. Vanuit fysiek en mentaal níets meer kunnen ben ik een ontdekkingsreis gestart. Praten, doen, voelen, uitproberen, nee zeggen (en vooral ook JA zeggen, tegen mezelf!). In die periode kwam ik er ook achter dat ik hoogbegaafd en hoogsensitief ben.

Ik heb echt moeten leren omgaan met mijn begaafdheid en sensitiviteit, en de oordelen die ik daarover had. De oordelen waarvan ik dacht (en soms denk) dat de buitenwereld ze had. En ik leer nog iedere dag bij. Door veel te praten, hulp te vragen, uit te proberen en te leren over hoe ik in elkaar zit, hebben mijn diepgewortelde perfectionisme en bijbehorende faalangst minder controle over mij. Ik ben milder voor mezelf en voor anderen. Dingen hoeven niet meer in één keer goed. Ik houd meer rekening met mezelf, stel grenzen en doe steeds meer wat bij mij past.

Ik ben mijn beste zelf als ik daar tijd en ruimte voor maak. Als ik mag dartelen, rommelen, puzzelen, slapen, wandelen, lachen, voelen, creëren. Jarenlang heb ik alleen maar hard gewerkt, op basis van wat ik dacht dat de buitenwereld van mij verwachtte. Nu pel ik steeds meer laagjes af, ontdek ik iedere dag dingen die béter bij mij passen dan wat ik tot nu toe deed. Groei, verandering, ontwikkeling is belangrijk voor mij. Het brengt me plezier en geeft me vleugels. Ik haal energie uit out of the box denken en brainstormen over nieuwe dingen. Ik ben altijd nieuwsgierig naar nieuwe mogelijkheden: vanuit creativiteit ontstaan de mooiste dingen!

Meer weten hoe ik er achter kwam dat ik hoogbegaafd ben?

Lees dit blog.

Als je mij kent, weet je dat ik ...